Canasta

Canasta on korttipeli, jota pelataan yhdistyksessä aina syys- ja kevätkausilla niin, että kauden päätteeksi pisteet nollataan ja pisteiden laskeminen alkaa alusta.

Yli 7 vuotta Canastaa pelannut harrastepiirin vetäjä kertoo, että Canasta toimii ristisanojen ja sudokujen tapaan hyvänä dementian ehkäisykeinona, sillä pelatessa hoksottimien täytyy olla kokoajan mukana. Peli vie mennessään ja sitä pelatessa unohtuu muut huolet ja murheet. Canastan hyvinä puolina Tapani mainitsee myös pelin sosiaalisuuden, sillä pareittain ja joukkueessa pelatessa pääsee tutustumaan vastapelaajiin.

Kuva: Kaisa Ylitalo

Jo alusta asti harrastepiirissä mukana ollut Anita Hellman kertoo, että parasta Canastassa on se, kun joutuu käyttämään aivojansa. ”Peli oli helppo oppia, kannattaa tulla jos vaan aivot toimivat.”

Lisäksi parasta Canasta-harrastepiirissä Hellmanin, kuten muidenkin pelaajien mielestä, on pelaajaporukka ja yhteisöllisyys. Harrastepiirin kautta uusia kavereitakin saanut Tamara Kanervo suosittelee ehdottomasti myös uusia pelaajia aloittamaan Canasta-harrastuksen, jos vain kiinnostusta löytyy. Uudet pelaajat opetetaan peliin mukaan ja aloittaminen ei vaadi aiempaa osaamista pelistä.

Harrastepiirien aikataulut

Tervetuloa mukaan!